Tähenduslikud unenäod suguvõsast

Ma olen alati olnud tundlik ja sügava siseeluga. Kui mu vanaema suri, algas mu teadlik teekond spirituaalsusesse, sest mul oli vaja ära lahendada tekkinud teema. Teema oli selles, et hakkasin vanaema unes nägema. Väga tihti. Ta ''käis mul külas'' ja tahtsin temalt küsida, mida ta minu unenägudes teeb. Ühes unenäos suutsin temaga rääkida. Küsisin: "miks sa siin oled? Sa oled ju surnud". Tema käratas mullle: ''Ma ei ole surnud!''. Selle peale ehmusin. Unenäod muutusid aina süngemaks. Puud olid raagus, kõndisin ta tuppa. Ta lamas minu voodis ja vaatas mulle kurvalt otsa. Kallistasin teda ja rääkisime juttu. Olukord läks suhteliselt häirivaks ja hakkasin uurima, mida teha. Lõpuks leidsin meediumi, kes ütles, et ta oli siia maailma kinni jäänud. Oma materiaalsete murede pärast. Tõesti, ta muretses palju. Nii ta siis otsis abi ja kuna mina olen vastuvõtlik, siis ta tuli minu juurde. Meedium aitas tal rahus ära minna. Ma pidin lausuma mõned laused ja küünla talle panema. Pärast seda ta pikalt külas ei käinud, vahel näed teda aga ikka.

Ükskord hiljem nägin teda unes tema kodu juures bussipeatuses. Ta nägi välja noor, kuskil 55-aastane. Mina teda sellisena ei teadnud, sest polnud siis veel sündinud. Tal oli seljas lilleline kollane kleit ja helepruunid lokkis juuksed. Igakord kui ma näen teda, siis ma olen alati rõõmus. Mul on lihtsalt nii hea meel, et ma teda näen uuesti. Ka seekord kallistasin teda ja küsisin temalt igasugu küsimusi. Küsisin samuti, et kuhu ta läheb. Ta ütles, et surnuaeda ja kutsus mind kaasa. Mina siis rõõmuga läksin kaasa. Surnuaja lähedusse jõudes unenägu lõppes. Hiljem rääkisin emale sellest unenäost. Ta ütles, et tal oligi olnud sellised juuksed ja see sama kollane kleit oli ta lemmik. Ja mina ei olnud ju seda näinud. Teinekord jällegi nägin teda enda kodus diivani peal istumas ja jälle rääkisime elust-olust. Ma ei tea mäleta tihti, mida me räägime, aga ju tal on mulle midagi olulist edastada.

Või siis oli üks huvitav unenägu seotud minu suguvõsaga. Nägin siis vanaema ja vanaisa istumas koduaias pingi peal. Päike paistis, mina siis istusin nende juurde ja minu kõrvale ilmusid veel vanad mehed ja vanad naised. Eriti mäletan ühe vanema mehe nägu. Pärisin siis emalt jälle, et kas selline mees võib olla meie suguvõsas. Kirjelasin selle mehe nägu. Ja tõesti, sain kinnitust, et nägin unes surnud sugulast, kes oli 20.saj siit ilmast lahkunud.


Mõned unenäod ei ole sügava tähendusega, teised jällegi panevad sind pikalt mõtlema ja toimuva üle juurdlema. Unenäod lähedastega on mõjunud mulle väga sügavalt ning pannud mind otsima seletust nähtule. Mõnikord suudan leida vastuse, teinekord jääbki mõni unenägu mõistatuseks. Ja võib-olla ongi nii vahel parem, et kõiki vastuseid ei tea. Igatahes olen ma kindel, et mind hoitakse ja vaadatakse pilvepiirilt.

Kas te näete ka unes oma sugulasi ja kalleid inimesi? Kuidas Te neid tõlgendate?

52 views